САЛОН ВИНА КРАГУЈЕВАЦ 2023.

Одобрени попусти уз vinturs картицу:
20% приликом куповине улазнице

31. март (16-21 х.) Дан винских професиналаца – Б2Б сусрети и састанци

1. април 2023. (12-20 х.) Дан љубитеља вина – Дегустације и радионице

Салон вина Крагујевац у организацији Винског витешког реда Шумадије једна је од најпрестижнијих винских манифестација у Србији која окупља како афирмисане тако и младе винарије из Србије и региона југоисточне Европе, винске професионалце из области дистрибуције, Ретаил и ХоРеЦа сектора, ресторане, винотеке, колекционаре, винске медијиме, туристичке организације и агенције

У петак 31. марта 2023. године, на 8. Салону вина Крагујевац, одржаће се презентација Краљевског винског пута, са освртом на друге делове пројекта Винско благо Србије – винско-туристичку винтурс картицу и предстојећу изложбу Винска краљевска Србија у 12 прича, која ће се одржати од 6. маја до 4. јуна 2023. године у Кући легата у Београду.

Овај вински пут баштини наслеђе обе српске краљевске породице (Карађорђевићи и Обреновићи), а понуду употпуњују настављачи традиције са врхунским ено-гастрономским и туристичким програмима.
Због своје посебности, врхунских винарија и дестилерија, због Винско-ракијског хаба, Хотела „Крагујевац“ и „Винског витешког реда Шумадије“, као и због „Центра за развој винског туризма“, који делује у оквиру удружења „WинеЕxперт“, Крагујевац се позиционирао у центар овог винског пута.

Уз дегустацију вина са „Краљевског винског пута“, кроз свет ове врхунске понуде, воде вас мр Мирјана Максимовић, председница удружења „Жене и вино“ и Зоран Рапајић, аутор пројекта и председник удружења „Вински путеви Србије“.

Foto: Zoran Petrović

Foto: Zoran Petrović

Foto: Zoran Petrović

Foto: Zoran Petrović

Foto: Zoran Petrović

Foto: Zoran Petrović