Vinsko blago Srbije

Pod jednim krovom, oko vredne vinske kolekcije okupljeni – znanje, iskustvo, vizija, inovativnost, kreativnost i preduzetničke veštine,
ponosno nose naziv – Vinsko blago Srbije.
Postojanje ovog blaga simbolično utiskuje žig na istorijsku činjenicu da je Srbija od uvek spadala u red najrazvijenijih vinskih zemalja sveta. Tako je i danas…

Vinska kolekcija

Zlatna kruna

Ekskluzivna kolekcija originalnih predmeta iz vinske i rakijske istorije Srbije, više decenija je prikupljana i pažljivo selektovana. Delovi kolekcije tematski se razvrstavaju u zanimljive celine koje putem umetničkih izložbi široj javnosti dočaravaju prošlost, sadašnjost i budućnost vinorodne Srbije. Kolekcija je dobila naziv po seriji vrhunskih vina Bruna Mozera sa početka 20. veka.

Knjige

Razglednice

Plakati

Časopisi

Etikete

Predmeti

Dokumenti

Umetnine

Boce

Umetničke izložbe

Vinska kraljevska Srbija

 u 12 priča

Beograd – Galerija Kuće legata
10.05. – 10.06.2023.

Vinska kraljevska Srbija

 u 12 priča

Kragujevac – Spomen kuća Đure Jakšića
17.06. – 01.07.2021.

Kraljevski Teroar

Ekskluzivne vinske ture

Kraljevski Teroar je zajednički naziv za sve reprezentativne vinske ture koje organizuje udruženje Vinski putevi Srbije za svoje članove tj. članove Kluba VPS u saradnji sa partnerskim turističkim agencijama.

Kada smo kreirali naše ture vodili smo se time da dragim gostima predstavimo Srbiju kao zemlju sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, netaknutom prirodom, istinskim gostoljubljem, zdravom hranom i vrhunskim vinima nagrađivanim na najprestižnijim svetskim sajmovima.

Šumadija

Fruška gora

Župa

Niš

vinsko-turistička kartica

Kartica skrojena po meri istinskih hedonista

Prijatelji

Vinskog blaga Srbije

Krunski prijatelj

Zlatni prijatelji

Prijatelji umetnici

Partneri

Vinsko blago Srbije

vinskoblagosrbije @ gmail.com